Kıratlı Esin Çağdaş İlkokulu

Vizyon: “MUTLU ÇOCUKLARIN OKULU”

Misyon: Öğrencilerimizin ; Akademik,zihinsel,bedensel,sosyal,sanatsal ve kültürel gelişimlerine destek olmak; Onların çağdaş ve mutlu bireyler olarak yetişmeleri için VARIZ.

Başarılar: Minik Erkekler Atletizm Yarışması Dikili Birinciliği Bana Dikili´yi Anlat Resim Yarışması Dikili Birinciliği Dikili Belediyesi Çevre Konulu Şiir Yarışması Dikili Birinciliği Dikili Belediyesi Çevre Konulu Şiir Yarışması Dikili İkinciliği

Saatler: 09:00/15:00
Isınma: Kalorifer/Katı Yakıt
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler: MUTLU GÜNLER PROJESİ Oyun ve Spor Günü Etkinlikleri kapsamında; Öğrencilerimize sporu ve spor dallarını tanıtmak, sporu sevdirerek, sağlıklı yaşam ve spor ilişkisini kavratmak, bedensel gelişimlerine destek olmak amacıyla perşembe günleri her sabah müzik eşliğinde kültürfizik hareketleri ile güne başlıyoruz. O gün tüm okul çalışanları ve öğrenciler spor kıyafetleri ile okula gelirler. Ayrıca çarşamba günleri öğle aralarında tüm sınıflara yönelik, atletizm, yakan top, futbol, ip atlama vb. fiziksel aktiviteler ve turnuvalar düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler: Doğa Çevre ve Bilim Günümüz: Öğrencilere doğa ve çevre sevgisi aşılamak ve farkındalık yaratmak amacıyla salı günleri her sabah töreninde doğa ve çevre ile ilgili bilgiler paylaşılır. Şimdiye kadar dinozorlardan, karıncalara kadar birçok hayvanın bilmediğimiz yönlerini öğrendik. Çeşitli bitkileri tanıdık. Küresel ısınma ve çevre kirliği nedenlerini tartıştık. Panolarda ilginç bilgilere yer verdik. Okul bahçemizi ve çevremizi temizledik.Yaşamı akıl ve bilim ışığında daha iyi anlamak amacıyla bu günde eğlenceli deneyler yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları: Okulumuzda 2015/2016 öğretim yılından itibaren MUTLU GÜNLER projesi uygulanmaktadır. Projenin Amaç ve Hedefleri Mutlu ve eğlenceli bir okul ortamı oluşturarak; öğrencilerimizi sosyal, kültürel, zihinsel, bedensel, ruhsal, akademik, sanatsal yönden geliştirmek ve sağlıklı, mutlu bireyler yetiştirmek. Bu genel amaç doğrultusunda ekibimiz tarafından ayrıca “Mutlu Çocukların Okulu” vizyonumuzdan yola çıkarak aşağıdaki alt amaçlar da belirlenmiştir.  Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak. Öykü ve şiir okuma yazma becerilerini geliştirmek.  Çevre ve Doğa sevgisi ve bilinci kazandırmak.  Öğrencilere sporu ve spor dallarını sevdirerek, sporun sağlığa yararlarını kavratmak.  Öğrencilere müzik ve dansı sevdirerek, onların sanatsal ve ruhsal yönden gelişimlerine destek olmak.  Öğrenci ve velilerin sağlıklı beslenme ile ilgili farkındalıklarını arttırmak. Çalışmanın uygulanması Öncelikle ekibimizle ve öğretmenlerimizle yapılan toplantılarda; okulumuz ihtiyaçları, öğrenci kulüpleri, okulumuzun zayıf yönleri, toplantı kararları, okulumuzun misyon ve vizyonu dikkate alınarak 5 ana tema belirlendi. Bu temalar haftanın 5 gününe şu şekilde dağıtıldı. Pazartesi günü ”Öykü ve Şiir Günü”, Salı günü “Doğa ve Çevre Günü” Çarşamba günü “Sağlıklı Yaşam ve Spor Günü” Perşembe günü “Dans ve Müzik Günü” Cuma günü “Sağlıklı Beslenme ve Meyve Günü” olarak belirlendi. Öğretmenlerin danışmanlığını yaptığı öğrenci kulüpleri ve öğretmenlerin ilgi yetenekleri dikkate alınarak her günden 2 öğretmen ve 2 sınıf sorumlu olacak şekilde görev paylaşımı yapıldı. Ayrıca bu projemizi “Günün Öğrencisi”, ”Günün Sorusu”, ”Günün Sözü”, ”Okuyan Gezer” etkinliklerini dahil ederek daha da zenginleştirdik.

WEB - https://kiratli.meb.k12.tr

Adres - KIRATLI MAH. KIRATLI HÜRRİYET CAD. NO: 41B DİKİLİ / İZMİR